11:00

Höörs IS

Referat: Vejby IF - Höörs IS

Vejby - Höör 7-3 (3-1, 4-2)

Match mot toppkonkurrenten Höör i 3 omgången på ett Vejby IP med perfekta förutsättningar. Recensenten kollade P11 som spelade på Per Hansson Arena och missade både uppvärmning och de 2 första målen men som vanligt hade Wejdrup riggat VEOn så att matchen kunde kollas i efterhand också.
Trodde knappt mina ögon när vi ledde med 2-0 redan efter 13 spelade minuter men så här gick det till...

I matchens inledning ligger vi med en hög press och får fast Höör långt ner på sin egen planhalva men det är ändå motståndaren som får till första farliga chansen, endast tack vare Villes hemjobb störs skytten och bollen smiter utanför stolpen. Härefter följer en period med ganska hafsigt spel och kantiga individuella pretationer innan Alex, i 12e minuten, vinner boll på sin vänsterkant och passar in till Leon som med ett bra placerat skott passerar målvakten intill dennes vänstra stolpe.
Därefter, direkt på Höörs avspark, slarvar man i passningen och samme Alex snappar upp bollen och serverar denna gång Elwin som kan göra sitt första mål för dagen vilket firas med en misslyckad kneeslide ut mot hörnflaggan ;).
Mycket svagt agerande av Höör som vi tacksamt kapitaliserar på.
I 18e minuten är det dags igen, efter en snabb omställning slår Morris fram bollen till Elwin som driver in mot straffområdet och spelar snett inått bakåt till Leon som bara har att slå bollen i öppet mål.
Höör reducerar i 20e minuten efter en frispark som slås från strax utanför straffområdet. Johnny hamnar på mellis och markeringen på målskytten tappas. Slarvigt och onödigt.
Det sista noterbara som händer i första halvlek är att Elwin görs ner strax utanför straffområdet, motståndaren får gult kort men tror ingen hade blivit förvånad om det varit rött. Frisparken resulterar inte i något och domaren blåser av strax därefter.

Andra halvlek börjar kontrollerat och Leon hinner missa öppet mål med ett ribbskott innan vi gör 4-1 i 48e minuten. Målet kommer på en hörna som Edvin lägger på bortre stolpen där Gerber påpassligt väntar och sätter upp Elwin som kan dra in 4an från nära håll.
Här ungefär känns det som att vi går ner i tempo, slappnar av med 3 måls ledning, och tar inte de löpningarna, varken offensivt eller defensivt, som krävs.
Reduceringen till 4-2 kommer ganska oväntat från ett läge som egentligen inte är något farligt att tala om och Höör har inte mycket att hota med generellt. En strumprullare (ish) från strax utanför straffområdet som går in vid första stolpen och ser inte otagbart ut. Märkligt.
Som tur är dröjer vi inte med svaret utan i anfallet efter gör vi 5-2 när Gerber snappar upp en dålig boll från motståndarna och sätter den till Elwin som tar bollen med sig in i straffområdet och lossar ett skott som träffar bortre stolpen och studsar ut till Edvin som efter lite flipperspel med målvakten kan hänga in femman och utöka till 3 måls ledning igen.
6 minuter senare går en Höör-spelare omkull efter kontakt, tunn men ändå kontakt, med Hadi i straffområdet och straffen placeras otagbart i krysset. 3 insläppta hör inte till vanligheterna men idag var det dags.
Vi fortsätter att skapa och har flera frilägen, stolpträffar och skott över innan Otto kommer in från bänken och gör 6-3 efter pass från Tage följt av 7-3 på pass av Johnny! Mellan 6an och 7an drar Höör på sig ett gult och får avsluta matchen med en mindre på banan.

Direkt efter matchen kändes det inte helt hundra trots vinst och 7 gjorda mål mot serieledaren. 3 insläppta känns onödigt och både touch och inställning svajade vid tillfällen. Skoj ändå att vi har saker att öva på under kommande träningar.
Som brukligt känns det lite lugnare när man ser videon.

Nästa match spelas borta mot Husie på lördag eftermiddag, Husie har inlett serien med 2 vintser och 1 förlust. Denna omgången stod för en del oväntade resultat som antyder att det gäller att vara fullt påkopplad oavsett tabelläge för motståndet.